joi, 1 aprilie 2010

Paradoxul Luminii: nimeni nu O cauta ... si toti avem nevoie de ea.









Sunt ani si ani de cand Iisus a suferit in aceasta saptamana. A suferit martirul. A suferit pentru ca a vazut clar. Au fost dupa el si inaintea lui, probabil. Multi altii care au vazut clar. Dar poate ca el a vazut mai clar decat toti. Si-a spus ce a vazut. E atat de greu sa vorbesti despre bunatate, despre puritate, impotriva rautatii si egoismului ! e atat de greu incat e aproape imposibil. Ca sa fii inteles trebuie ca si cel ce te asculta sa vada si sa poata ‘ghici’ ce spui. Si totusi Iisua a vorbit. El a vorbit cum se vorbeste copiilor. Dar chiar si asa el nu a fost inteles. Si nu va fi intles.

Si totusi oameni serbeaza Pastele. Merg la biserica. Prepara prajituri. Inrosesc oua. Unii postesc si se spovedesc. Preotii se roaga si canta in Biserici. Cu toate astea nimeni nu se gandeste la Iisus. Caci asta-i adevarul : nimeni nu se gandeste cu adevarat la Iisus.

Opreste-te o clipa si... adu-ti aminte de El...


Adu o lumina in viata ta... in viata unui apropiat...


O suferinta e tesuta din umilinta, din sacrificiu din resemnare. A mea? A mea e tocmai pe dos. E o suferinta tesuta din orgoliu, din lene si din tot felul de incapacitati. Incapacitatea de a ma resemna, de a crede fara a cerceta, de a ma sacrifica, de a indura fara revolta, de a trai…umilinta ?

....................................................................................................................................

Va doresc un Paste plin e bucurii!



2 comentarii:

Părerea ta